Showing 1 - 10 of 555
The impact of consumer demand for quality on the agricultural and food system is an increased emphasis on quality differentiation but not all in the direction of upgrading quality. The more elite market segments are thriving and reaching growing numbers of consumers but the basic price/quality...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10010914219
Die Beschwerdeführer auf Lebensmittelklarheit spiegeln ein schwer nachvollziehbares Verbraucherverhalten wider: Führt ein niedriger Involvementgrad bei Lebensmitteln zu einer verminderten Wahrnehmung von Produktinformationen und einer damit verbundenen Einsparung der knappen Ressource Zeit,...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10011069540
Der Anbau von Lebensmitteln im heimischen Garten, auf Pachtflächen, in Schrebergärten oder Communal Gardens erfreut sich ungeahnter Beliebtheit. Neuere empirische Arbeiten weisen darauf hin, dass Obst- und Gemüseanbau, Kleintierhaltung und Hausschlachtungen jenseits der großstädtischen...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10011070469
Persistent link: https://www.econbiz.de/10009326485
Persistent link: https://www.econbiz.de/10009326483
Aktuellen Beobachtungen im deutschen Lebensmitteleinzelhandel (LEH) zufolge treten die Handelsunternehmen mit der Einführung von Premiumhandelsmarken bzw. Genusshandels-marken (als sehr jungen Premiumhandelsmarkentyp) in direkte Konkurrenz zu entsprechen-den Herstellermarken und stellen Themen...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10009326514
Due to its high resource use and negative impacts on the environment (e.g. climate effects and land-use intensity) the production of animal-based food products is increasingly criticized. Moreover, high consumption of meat is linked with negative impacts on consumer health. In light of these...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10011069520
capacity and there are certain barriers for the agricultural bioenergy sector to overcome potentially critical states. Policy …
Persistent link: https://www.econbiz.de/10009326527
The purpose of this study is to identify the level of foodborne illness in the elderly population of the United States and to examine changes over time in these patterns. The analysis is based upon the National Hospital Discharge Survey done by the National Center for Health Statistics, Centers...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10005797983
Mykotoxine [„Schimmelpilzgifte“] sind Stoffwechselprodukte bestimmter Pilze. Der Konsum Mykotoxin-belasteter Lebensmittel kann insbesondere für Risikogruppen unter den Verbrauchern ein Gesundheitsrisiko darstellen. Wichtige Mykotoxin-Bildner finden sich in der Pilzgattung Fusarium, als...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10011070459