Showing 1 - 10 of 157
German hog production responds only very limited to price fluctuations in the pork market. The hog production concentrates in a few regions though it does not depend on special natural conditions. Furthermore, the production volume does hardly vary over time. Relatively high market risks, sunk...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10009443023
Persistent link: https://www.econbiz.de/10010343386
The objective of this paper is to investigate the performance of different Value-at-Risk (VaR) models in the context of risk assessment in hog production. The paper starts with a description of traditional VaR models, i.e. Variance-Covariance-Method (VCM) and Historical Simulation (HS). We...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10009443706
Die Veredlungsproduktion in Deutschland reagiert nur verhalten auf die erheblichen Preis-schwankungen des Schweinemarktes. Die Erzeugung von Mastschweinen ist im Zeitablauf relativ konstant und darüber hinaus sehr ungleichmäßig im Raum verteilt, obwohl die Veredlungsproduktion als...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10009305158
Persistent link: https://www.econbiz.de/10003391801
Persistent link: https://www.econbiz.de/10010346459
Persistent link: https://www.econbiz.de/10001682157
Die vorliegende Arbeit behandelt geeignete Indikatoren zur Quantifizierung von Marktrisiken auf einem von Krisen und Deregulierung geprägten Agrarmarkt.
Persistent link: https://www.econbiz.de/10005849707
Persistent link: https://www.econbiz.de/10001732418
Persistent link: https://www.econbiz.de/10009442716