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Die große Sortiments- und Begriffsvielfalt, die eine Besonderheit des Produktes Wein darstellen, führen für den Konsumenten beim Kauf zu einer äußerst komplexen und schwierigen Entscheidungssituation. Da Wein zudem überwiegend im Lebensmitteleinzelhandel ohne fachliche Beratung gekauft...
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In order to ensure and to improve quality in the agro-food sector quality systems have to undergo a permanent change: simple end-of-the-pipe monitoring is therefore being replaced with management oriented concepts. Farmers are also increasingly requested to implement quality systems. This paper...
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Preferences for food products are usually analysed employing multi-attributive Attitude Measurement, Conjoint Analysis and recently Discrete Choice Modelling approaches. From a theoretical point of view, Choice Modelling based on random utility theory (RUT) outperforms traditional Conjoint...
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This paper investigates consumers' willingness-to-pay (WTP) for the quality assurance scheme recently introduced in the German meat sector. In particular, packaged liver sausages marked with a blue 'quality and safety' (Q&S label were presented to respondents in a choice experiment. Respondents...
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Die Grüne Gentechnik ist ein in der deutschen und auch europäischen Landwirtschaft kontrovers diskutiertes Themengebiet. Unabhängig von dem globalen Bedeutungszuwachs – in 2006 wurde auf 102 Millionen Hektar gentechnisch verändertes Saatgut eingesetzt – hat GV-Saatgut in der deutschen...
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