Showing 1 - 10 of 4,608
Persistent link: https://www.econbiz.de/10005056458
Persistent link: https://www.econbiz.de/10005037336
In a 1996 article in Cornell Hotel and Restaurant Administration Quarterly, Michael Lynn introduced the idea that restaurant managers could increase tips for there servers, and therefore reduce turnover, by training servers to engage in one or more of seven tip-enhancing behaviours. Since then,...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10010858965
In den drei großen europäischen Ländern Deutschland, Frankreich und Großbritannien sowie in den USA stellen Einwanderer einen beträchtlichen Teil der Bevölkerung. Die Lage von Einwanderern am Arbeitsmarkt ist in all diesen Ländern im Schnitt deutlich schlechter als die Lage von...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10009293527
The purpose of this study is to assess perceptions of restaurant customers and to determine the factor structure of perceived restaurant service quality. A modified DINESERV model was applied. The model was tested on the sample of 32 restaurants on the Opatija Riviera (Croatia), resulting with...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10010838256
The aim of this paper is to discuss the testing, diffusion and application of newly developed experience accounting (EA) system to academics and practicians in the hospitality industry. As the EA system is based on the production of experiences, it will be important to test and diffuse the idea...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10010816756
The present paper aims to study the application of new standard of food safety: ISO 22000:2005 in the catering industry. At the beginning the study made a comparison between ISO 22000 with the HACCP system and the ISO 9000:2000 standard, in order to identify their similarities and differences,...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10008555574
Die konjunkturelle Situation und Entwicklung verlief für das deutsche Gaststättengewerbe in den letzten Jahren alles andere als befriedigend. Von Jahr zu Jahr mussten neuerliche Umsatzrückgänge verkraftet werden. Die Zahl der Insolvenzen stieg in dieser Branche überproportional an. Aber das...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10005013491
Die Finanzminister der 27 EU-Mitgliedstaaten haben bei ihrem Treffen am 10. März 2009 beschlossen, allen Mitgliedstaaten die Möglichkeit einzuräumen, ermäßigte Mehrwertsteuersätze unter anderem auch bei Restaurantdienstleistungen anzuwenden. Damit ist dies nunmehr für alle...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10005048204
Nous proposons d'analyser l'intégration des connaissances à la source d'un avantage concurrentiel avec une approche pratique des organisations. Alors que la littérature s'est focalisée sur le transfert de connaissances et les relations entre communautés par le biais des objets frontière,...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10008836775