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Our food supply rests on a foundation of agricultural seed. As the world races to meet soaring food demand, the development and control of this fundamental genetic resource will be of critical concern to the entire human community. Seed, once treated as a shared public good and natural resource,...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10013044021
This paper analyzes interactions within standard‐setting networks in the area of social and labor rights. We examine the shape of transnational business governance interactions (TBGI), pathways, and interaction mechanisms in three sectors: garments, toys and agriculture. Our comparative...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10013072420
Im Jahr 2004 ist die Bierproduktion weltweit im Vergleich zum Vorjahr um 4,8% angestiegen, in Europa verlief das Wachstum mit 2,5% unterdurchschnittlich, und in Deutschland wurde ein Rückgang um 1,2% beobachtet. Gewachsen ist der Bierausstoß vornehmlich in den osteuropäischen Staaten.
Persistent link: https://www.econbiz.de/10011692337
Auf dem Oktoberfest werden die Rekorde des Bierausschanks regelmäßig gebrochen. So wurden im Jahr 2009 rund 66 000 Hektoliter Bier ausgeschenkt. Der Oktoberfestkonsum ist beachtlich, stellt aber nur einen Bruchteil des weltweiten Verbrauchs von rund 1,8 Mrd. hl dar. Der Artikel gibt einen...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10011693091
This paper examines the impact of food safety standards on processed food exports in developing countries. An intercountry cross-sectional econometric analysis of processed food exports in developing countries was undertaken. The Sanitary and Phytosanitary Standard (SPS) is incorporated into the...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10010507266
Auf dem Oktoberfest werden die Rekorde des Bierausschanks regelmäßig gebrochen. So wurden im Jahr 2009 rund 66 000 Hektoliter Bier ausgeschenkt. Der Oktoberfestkonsum ist beachtlich, stellt aber nur einen Bruchteil des weltweiten Verbrauchs von rund 1,8 Mrd. hl dar. Der Artikel gibt einen...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10008682813
Im Jahr 2004 ist die Bierproduktion weltweit im Vergleich zum Vorjahr um 4,8% angestiegen, in Europa verlief das Wachstum mit 2,5% unterdurchschnittlich, und in Deutschland wurde ein Rückgang um 1,2% beobachtet. Gewachsen ist der Bierausstoß vornehmlich in den osteuropäischen Staaten.
Persistent link: https://www.econbiz.de/10005013308
The rules affecting our food future have been rewritten since the early 1990s, often in remote international bodies. This paper briefly outlines the nature of today's food system, discusses some of these rules and focuses on the dynamics of rule making in the World Trade Organisation, in...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10012707964
During its first three decades, the world lysine industry consisted of only three manufacturers protected by high technological barriers to entry. As the patented biotechnologies became more accessible, in the 1990s, seven other firms entered the market. Newer entrants tend to be experienced in...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10012711034
In this study, we test the hypothesis that an industry's average productivity increases with liberalised trade in the context of processed food industries. Furthermore, we examine the resulting cross-country resource and market share reallocation in these industries. For this purpose, we employ...
Persistent link: https://www.econbiz.de/10012749846